Monique de Ritter

Monique de Ritter is onderzoeker en PhD Candidate bij het Strategy Center van Nyenrode Business Universiteit. In haar promotieonderzoek richt ze zich op sociale ondernemingen met nieuwe business modellen, opererend in 'business ecosystemen' als katalysator voor duurzame maatschappelijke verandering. Haar onderzoek maakt tevens deel uit van het Marie Curie research network ‘Innovation for Sustainability’ geïnitieerd door ABIS (Academy for Business in Society).

Daarnaast is Monique actief lid van SMO Promovendi, een bottom-up beweging van jonge wetenschappers die maatschappelijke vooruitgang stimuleren op verschillende thema’s, zoals het zorgvraagstuk op de lange termijn en de transitie naar een circulaire economie (mede-initiator).

Monique ziet gezondheid en sport als een belangrijk onderdeel van een 'duurzame' maatschappij, waarbij nieuwe business modellen en innovatie een rol kunnen spelen om sport nog effectiever in te zetten, zowel voor de 'gewone' burger als voor de topsporter die vaak ook een voorbeeldfunctie vervult.

Voordat Monique begon met haar werk aan Nyenrode heeft ze bij verschillende organisaties gewerkt op het gebied van Human Resources & Change, waaronder bij de Europese Centrale Bank.


Inhoud van de presentatie: New business modellen

De presentatie vanuit Nyenrode zal gaan over nieuwe business modellen. Vanuit een duurzaamheidsperspectief zijn er nieuwe business modellen nodig voor bedrijven om te kunnen innoveren en om ook een positieve maatschappelijke impact te leveren. Sociale ondernemingen zijn vaak goede voorbeelden van organisaties met zulke nieuwe business modellen. In de sportwereld is dat niet anders, ook hier is er behoefte aan innovatie, bijvoorbeeld om prestaties te verbeteren of om sport toegankelijk te houden voor een diverse groep mensen. Mensen zullen altijd willen blijven sporten, maar veranderende lifestyle en nieuwe typen consumentengroepen vragen ook om innovatieve business modellen in de sportwereld.

 

 

Terug naar overzicht
 Participants

Partners

fghs fitvak